Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
szkoleni. Powinni natomiast przejść trening w rozpoznawaniu subtelnych różnic między różnymi rodzajami zapachów i smaków.
Nowo wybranych oceniających należy zapoznać z metodami oceny zapachu i smaku, a zrobić to powinien doświadczony oceniający lub konsultant. Wybrani oceniający powinni też zdobyć pewne doświadczenie w posługiwaniu się tymi metodami, zanim jeszcze wezmą czynny udział w pracach zespołu testującego.
Precyzja wyniku zależy od liczebności zespołu. Ważne jest, aby każdy oceniający badał próbki samodzielnie, nie znając wyników uzyskanych przez innych.
Pomieszczenie, w którym wykonuje się oceny zapachu i smaku wody, powinno być zabezpieczone przed przeciągami i odizolowane od hałasu. Ważne jest też zapewnienie takich warunków, w
szkoleni. Powinni natomiast przejść trening w rozpoznawaniu subtelnych różnic między różnymi rodzajami zapachów i smaków.<br>Nowo wybranych oceniających należy zapoznać z metodami oceny zapachu i smaku, a zrobić to powinien doświadczony oceniający lub konsultant. Wybrani oceniający powinni też zdobyć pewne doświadczenie w posługiwaniu się tymi metodami, zanim jeszcze wezmą czynny udział w pracach zespołu testującego.<br>Precyzja wyniku zależy od liczebności zespołu. Ważne jest, aby każdy oceniający badał próbki samodzielnie, nie znając wyników uzyskanych przez innych.<br>Pomieszczenie, w którym wykonuje się oceny zapachu i smaku wody, powinno być zabezpieczone przed przeciągami i odizolowane od hałasu. Ważne jest też zapewnienie takich warunków, w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego