Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
obficie wodą i dusić na małym ogniu 3 godz. W miarę potrzeby dolewać wody. Przygotować kiełbaski: 3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i również posiekać. Mięso wymieszać z czosnkiem, surowymi jajkami, miętą, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodać posiekane jajka. Masę dokładnie wyrobić i uformować z niej kilkucentymetrowe kiełbaski. Włożyć je do garnka z fasolą i gotować 40 min.
Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, zalewając go 4 1/2 szklanki zaparzonej mięty.
Wyłożyć kuskus na duży talerz, a flaki oraz mięso z fasolą i kiełbaskami podać w osobnych naczyniach.
(8-10 porcji)

Z KURCZAKIEM
obficie wodą i dusić na małym ogniu 3 godz. W miarę potrzeby dolewać wody. Przygotować kiełbaski: 3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i również posiekać. Mięso wymieszać z czosnkiem, surowymi jajkami, miętą, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodać posiekane jajka. Masę dokładnie wyrobić i uformować z niej kilkucentymetrowe kiełbaski. Włożyć je do garnka z fasolą i gotować 40 min.<br>Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, zalewając go 4 1/2 szklanki zaparzonej mięty.<br>Wyłożyć kuskus na duży talerz, a flaki oraz mięso z fasolą i kiełbaskami podać w osobnych naczyniach.<br>(8-10 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z KURCZAKIEM
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego