Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
sól, pieprz, 1/2 szklanki jasnego piwa
Kule kartoflane
Kilogram ugotowanych i przetartych ziemniaków, szklanka mąki, łyżka masła, 2 jajka i 2 żółtka, sól, olej do smażenia
Tuszkę umyć, osuszyć, odciąć szyję i czubki skrzydełek. Osolić wewnątrz i z zewnątrz, wstawić do lodówki.
Z odkrojonych części gęsi i oczyszczonych warzyw ugotować wywar. Kaszę opłukać, rozetrzeć z białkiem, wstawić do piekarnika, wysuszyć.
Wywar przecedzić, odparować do objętości 3 szklanek, wsypać kaszę, osolić, zamieszać i gotować. Gdy płyn wsiąknie, kaszę postawić pod przykryciem na płytce na ok. 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, wsypać koperek, wystudzić. Kaszą nadziać gęś. Otwory zaszyć.
Gęś włożyć do
sól, pieprz, 1/2 szklanki jasnego piwa<br>Kule kartoflane<br>Kilogram ugotowanych i przetartych ziemniaków, szklanka mąki, łyżka masła, 2 jajka i 2 żółtka, sól, olej do smażenia<br>Tuszkę umyć, osuszyć, odciąć szyję i czubki skrzydełek. Osolić wewnątrz i z zewnątrz, wstawić do lodówki.<br>Z odkrojonych części gęsi i oczyszczonych warzyw ugotować wywar. Kaszę opłukać, rozetrzeć z białkiem, wstawić do piekarnika, wysuszyć.<br>Wywar przecedzić, odparować do objętości 3 szklanek, wsypać kaszę, osolić, zamieszać i gotować. Gdy płyn wsiąknie, kaszę postawić pod przykryciem na płytce na ok. 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, wsypać koperek, wystudzić. Kaszą nadziać gęś. Otwory zaszyć.<br>Gęś włożyć do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego