Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
skórkę pomarańczową, ok. z pomarańczy i cukier. Ponownie postaw rondelek na ogniu i gotuj, od czasu do czasu mieszają, aż masa zgęstnieje. Następnie zdejmij z ogni i odstaw, by ostygł.
Pomarańcze owiń w folię aluminiową. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj z masą pomarańczową. Napełnij nią wydrążone owoce i ułóż na płaskiej blasze. Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut. Gdy suflet będzie gotowy, posyp go przez sitko cukrem pudrem.
Pomarańcze napełnione masą możesz przygotować wcześniej i przechować w zamrażarce. Potem wystarczy je tylko włożyć (bez rozmrażania) do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Suflet podniesie się i upiecze
skórkę pomarańczową, ok. z pomarańczy i cukier. Ponownie postaw rondelek na ogniu i gotuj, od czasu do czasu mieszają, aż masa zgęstnieje. Następnie zdejmij z ogni i odstaw, by ostygł.<br>Pomarańcze owiń w folię aluminiową. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj z masą pomarańczową. Napełnij nią wydrążone owoce i ułóż na płaskiej blasze. Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut. Gdy suflet będzie gotowy, posyp go przez sitko cukrem pudrem.<br>Pomarańcze napełnione masą możesz przygotować wcześniej i przechować w zamrażarce. Potem wystarczy je tylko włożyć (bez rozmrażania) do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Suflet podniesie się i upiecze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego