Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
w osobnym naczyniu.
(6 porcji)

Z JABŁKIEM I BANANAMI
25 dag kaszy kuskus, 2 winne jabłka (20 dag), 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki suszonych bananów, 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka rumu, 2 łyżki płatków migdałowych, 1/2 łyżeczki utłuczonych goździków, sól; do przybrania: 1 pomarańcza
SOS
1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru
Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić na małe kawałki. Z cukru i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki
w osobnym naczyniu.<br>(6 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z JABŁKIEM I BANANAMI&lt;/tit1&gt;<br>25 dag kaszy kuskus, 2 winne jabłka (20 dag), 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki suszonych bananów, 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka rumu, 2 łyżki płatków migdałowych, 1/2 łyżeczki utłuczonych goździków, sól; do przybrania: 1 pomarańcza<br>SOS<br>1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru<br>Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić na małe kawałki. Z cukru i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego