Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
z puszki lub pokrojoną w drobne paseczki marchew.
Przygotowujemy sos, jak panierkę ale bez jajka i więcej wody (do konsystencji mleka) Do woka lub głębokiego garnka wlewamy ok 1 litr oleju (obojętnie jaki byle nie oliwa z oliwek) i smażymy kawałki mięsa wrzucając każdy z osobna na gorący olej. Trzeba uważać żeby się ze sobą nie posklejały. Smaży się bardzo krótko, nie dłużej niż minutę. Po wyjęciu pierwszej partii, trzeba spróbować, panierka jeśli nie była zbyt rozwodniona powinna pokryć mięsko złoto-brązową skorupką a w środku powinno być już ugotowane. Wyjmując z woka przekłada się wyrób na sito dla osączenia z
z puszki lub pokrojoną w drobne paseczki marchew.<br>Przygotowujemy sos, jak panierkę ale bez jajka i więcej wody (do konsystencji mleka) Do woka lub głębokiego garnka wlewamy ok 1 litr oleju (obojętnie jaki byle nie oliwa z oliwek) i smażymy kawałki mięsa wrzucając każdy z osobna na gorący olej. Trzeba uważać żeby się ze sobą nie posklejały. Smaży się bardzo krótko, nie dłużej niż minutę. Po wyjęciu pierwszej partii, trzeba spróbować, panierka jeśli nie była zbyt rozwodniona powinna pokryć mięsko złoto-brązową skorupką a w środku powinno być już ugotowane. Wyjmując z woka przekłada się wyrób na sito dla osączenia z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego