Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
lub trzepaczką, by składniki dokładnie się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki sos. Zalej nim warzywa i delikatnie przemieszaj. Na około pół godziny wstaw sałatę do lodówki, by się "przegryzła".
Przed podaniem udekoruj sałatkę zmielonymi orzechami włoskimi i obficie posyp posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.
Sałatkę możesz podawać w charakterze samodzielnej przekąski z pieczywem lub jako dodatek do dań głównych: gotowanego mięsa lub smażonej ryby.
RADA: sos do sałatki będzie bardziej pikantny i wyrazisty w smaku, jeśli dodasz do niego kilka drobno posiekanych zielonych oliwek.
DOBRE RADY
WYPIEKI
KOPERTY WARZYWNE
Dla 10 osób, Przygotowanie: 60 min, 478 kcal
Ciasto:
250
lub trzepaczką, by składniki dokładnie się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki sos. Zalej nim warzywa i delikatnie przemieszaj. Na około pół godziny wstaw sałatę do lodówki, by się "przegryzła".<br>Przed podaniem udekoruj sałatkę zmielonymi orzechami włoskimi i obficie posyp posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.<br>Sałatkę możesz podawać w charakterze samodzielnej przekąski z pieczywem lub jako dodatek do dań głównych: gotowanego mięsa lub smażonej ryby.<br>RADA: sos do sałatki będzie bardziej pikantny i wyrazisty w smaku, jeśli dodasz do niego kilka drobno posiekanych zielonych oliwek.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; <br>WYPIEKI<br>KOPERTY WARZYWNE <br>Dla 10 osób, Przygotowanie: 60 min, 478 kcal<br>Ciasto:<br>250
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego