Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 7
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
powtarzają to chórem albo notują w kajecikach. Potem zakasują rękawy śnieżnobiałego fartucha i próbują jeszcze raz wycisnąć na torcie delikatny jak koronka wzorek. W Ecole de Gastronomie Francaise Ritz Escoffier tłok. W hotelu Ritz uczą się sztuki kulinarnej przybysze z całego świata. Część z nich to zawodowcy, marzący o pracy w dobrej francuskiej restauracji albo o własnej kawiarence. Część - amatorzy, którzy po powrocie do domu pragną olśnić rodzinę i przyjaciół wytwornym przyjęciem. Kurs może trwać jedno popołudnie albo 30 tygodni (i wtedy otrzymuje się wielki dyplom). Główne kursy prowadzi szef cukierni paryskiego Ritza, Regis Ferey. Pod okiem mistrza każdy sam musi wykonać
powtarzają to chórem albo notują w kajecikach. Potem zakasują rękawy śnieżnobiałego fartucha i próbują jeszcze raz wycisnąć na torcie delikatny jak koronka wzorek. W Ecole de Gastronomie Francaise Ritz Escoffier tłok. W hotelu Ritz uczą się sztuki kulinarnej przybysze z całego świata. Część z nich to zawodowcy, marzący o pracy w dobrej francuskiej restauracji albo o własnej kawiarence. Część - amatorzy, którzy po powrocie do domu pragną olśnić rodzinę i przyjaciół wytwornym przyjęciem. Kurs może trwać jedno popołudnie albo 30 tygodni (i wtedy otrzymuje się wielki dyplom). Główne kursy prowadzi szef cukierni paryskiego Ritza, Regis Ferey. Pod okiem mistrza każdy sam musi wykonać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego