Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2926
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
węchu, uczestniczą nawet w konferencjach naukowych poświęconych powonieniu ryb i... wszędzie widzą szpiegów, czyhających na ich tajemnice. To sprawia, że rozmowa z nimi przypomina spotkanie agentów obcych wywiadów. A w zaciszach swoich laboratoriów przygotowują następne iluzje i zapewne próbują wydrzeć naturze kolejne sekrety woni.

Zapachowe Okopy Świętej Trójcy
Na razie w dużym stopniu skutecznie bronią się przed nimi piekarnie. Co prawda, do pieczywa powszechnie dodaje się tzw. polepszacze, spulchniacze, dzięki którym wygląda ono apetycznie i pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy
węchu, uczestniczą nawet w konferencjach naukowych poświęconych powonieniu ryb i... wszędzie widzą szpiegów, czyhających na ich tajemnice. To sprawia, że rozmowa z nimi przypomina spotkanie agentów obcych wywiadów. A w zaciszach swoich laboratoriów przygotowują następne iluzje i zapewne próbują wydrzeć naturze kolejne sekrety woni.<br><br>&lt;tit1&gt;Zapachowe Okopy Świętej Trójcy&lt;/&gt;<br>Na razie w dużym stopniu skutecznie bronią się przed nimi piekarnie. Co prawda, do pieczywa powszechnie dodaje się tzw. polepszacze, spulchniacze, dzięki którym wygląda ono apetycznie i pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego