Typ tekstu: Książka
Autor: Hamrol Adam, Mantura Władysław
Tytuł: Zarządzanie jakością. Teoria i praktyka
Rok wydania: 2002
Rok powstania: 1998
potrzebę oddychania, jedzenia, picia i prokreacji.
Poziom 2. Potrzeby bezpieczeństwa, których zaspokojenie prowadzi do minimalizacji zagrożeń dla życia jednostek. Uwzględniają one m.in. dążenie do zabezpieczenia się przed niszczącym lub niekorzystnym wpływem środowiska, utrzymanie dobrego zdrowia, zapewnienie spokoju i pewności, uwolnienie od lęków i stresów.
Poziom 3. Potrzeby społeczne, powstające w związku z działalnością jednostek w grupach społecznych takich, jak: zawodowe, środowiskowe, rodzinne, związkowe czy hobbystyczne. W związku z występującymi tam relacjami i rolami społecznymi powstają potrzeby: przynależności, wychowania, kształcenia, miłości, wolności, władzy, opieki, sprawności działania, lokomocji, współdziałania.
Poziom 4. Potrzeby uznania, związane z kształtowaniem korzystnej dla jednostki relacji z grupami społecznymi. Są
potrzebę oddychania, jedzenia, picia i prokreacji.<br>Poziom 2. Potrzeby bezpieczeństwa, których zaspokojenie prowadzi do minimalizacji zagrożeń dla życia jednostek. Uwzględniają one m.in. dążenie do zabezpieczenia się przed niszczącym lub niekorzystnym wpływem środowiska, utrzymanie dobrego zdrowia, zapewnienie spokoju i pewności, uwolnienie od lęków i stresów.<br>Poziom 3. Potrzeby społeczne, powstające w związku z działalnością jednostek w grupach społecznych takich, jak: zawodowe, środowiskowe, rodzinne, związkowe czy hobbystyczne. W związku z występującymi tam relacjami i rolami społecznymi powstają potrzeby: przynależności, wychowania, kształcenia, miłości, wolności, władzy, opieki, sprawności działania, lokomocji, współdziałania.<br>Poziom 4. Potrzeby uznania, związane z kształtowaniem korzystnej dla jednostki relacji z grupami społecznymi. Są
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego