Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mięso indycze, najlepiej z piersi.
DESER
PTYSIE Z KREMEM
Dla 6 osób Przygotowanie: 60 min 445 kcal
Ciasto:
2 szklanki mąki,
200 g masła,
10 jajek,
0,5 łyżeczki soli,
1,5 szklanki wody lub chudego mleka
Krem:
2 jajka,
szklanka mleka,
300 g masła,
1,5 szklanki cukru,
laska wanilii
lub cukier wanilinowy,
orzechy włoskie
Wodę (lub mleko), sól i miękkie masło wymieszaj, podgrzej na małym ogniu, aż się zgotuj, wsyp mąkę i cały czas mieszając, by nie utworzyły się grudki, gotuj 5-10 minut. Ugotowaną masę trochę schłódź, mniej więcej do 80oC, a następnie, mieszając jeszcze 15-20 minut
mięso indycze, najlepiej z piersi.<br>DESER<br>&lt;name type="prod"&gt;PTYSIE Z KREMEM&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 60 min 445 kcal<br>Ciasto:<br>2 szklanki mąki,<br>200 g masła,<br>10 jajek,<br>0,5 łyżeczki soli,<br>1,5 szklanki wody lub chudego mleka<br>Krem:<br>2 jajka,<br>szklanka mleka,<br>300 g masła,<br>1,5 szklanki cukru,<br>laska wanilii<br>lub cukier wanilinowy,<br>orzechy włoskie<br>Wodę (lub mleko), sól i miękkie masło wymieszaj, podgrzej na małym ogniu, aż się zgotuj, wsyp mąkę i cały czas mieszając, by nie utworzyły się grudki, gotuj 5-10 minut. Ugotowaną masę trochę schłódź, mniej więcej do 80oC, a następnie, mieszając jeszcze 15-20 minut
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego