Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 31
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
W temacie "mięso" zauważyłem m.in. takie propozycje, jak szaszłyk płonący za 12 zł, gulasz zbójnicki 8,5 zł (ciekawe, że taki sam gulasz w Ustce zwany jest pirackim, a w okolicach Golubia-Dobrzynia nazywają go rycerskim), schabowy w cenie 7,9 zł, polędwica z patelni 10,5 zł, pieczeń wieprzowa á 9,5 zł, schab pieczony z oliwkami za 8,5 zł, placek po zbójnicku 12,5 zł oraz golonka - 3,5 zł za porcję. W ofercie dla jaroszy przewidziano pstrąga 5,5 zł/10 dag oraz pierogi z borówkami i bitą śmietaną, ale już za 8,5 zł.
Zaryzykowałem
W temacie "mięso" zauważyłem m.in. takie propozycje, jak szaszłyk płonący za 12 zł, gulasz zbójnicki 8,5 zł (ciekawe, że taki sam gulasz w Ustce zwany jest pirackim, a w okolicach Golubia-Dobrzynia nazywają go rycerskim), schabowy w cenie 7,9 zł, polędwica z patelni 10,5 zł, pieczeń wieprzowa á 9,5 zł, schab pieczony z oliwkami za 8,5 zł, placek po zbójnicku 12,5 zł oraz golonka - 3,5 zł za porcję. W ofercie dla jaroszy przewidziano pstrąga 5,5 zł/10 dag oraz pierogi z borówkami i bitą śmietaną, ale już za 8,5 zł.<br>Zaryzykowałem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego