Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy żywności
Rok: 1999
rogalików francuskich (croissant), słodkich bułeczek.

Mleka pełnotłustego. Śmietany, zabielaczy do kawy, pełnotłustych serów. Mleka w proszku z dodatkiem tłuszczu.

Smażonych ziemniaków i chipsów. Frytek, warzyw lub ryżu smażonego na nieznanym lub zwierzęcym tłuszczu. Solonych warzyw konserwowych.

Masła, twardej margaryny, bliżej nieokreślonych olejów roślinnych i twardego tłuszczu piekarskiego, smalcu oraz łoju wieprzowego i baraniego.

Hamburgerów, panierowanych i smażonych kurczaków, pasztecików mięsnych, tłustego mięsa mielonego, kiełbasy i golonki, salami, tłustych wędlin i pasztetów, wieprzowiny.

Kawioru, ryb smażonych na nieznanym tłuszczu. Krewetek, kalmarów.

Zup zagęszczanych mąką, śmietaną i żółtkiem.

Kremów, tortów i budyniów na pełnotłustym mleku. Sosów na śmietanie lub maśle. Wyrobów cukierniczych, takich
rogalików francuskich (croissant), słodkich bułeczek.<br><br>Mleka pełnotłustego. Śmietany, zabielaczy do kawy, pełnotłustych serów. Mleka w proszku z dodatkiem tłuszczu.<br><br>Smażonych ziemniaków i chipsów. Frytek, warzyw lub ryżu smażonego na nieznanym lub zwierzęcym tłuszczu. Solonych warzyw konserwowych.<br><br>Masła, twardej margaryny, bliżej nieokreślonych olejów roślinnych i twardego tłuszczu piekarskiego, smalcu oraz łoju wieprzowego i baraniego.<br><br>Hamburgerów, panierowanych i smażonych kurczaków, pasztecików mięsnych, tłustego mięsa mielonego, kiełbasy i golonki, salami, tłustych wędlin i pasztetów, wieprzowiny.<br><br>Kawioru, ryb smażonych na nieznanym tłuszczu. Krewetek, kalmarów.<br><br>Zup zagęszczanych mąką, śmietaną i żółtkiem.<br><br>Kremów, tortów i budyniów na pełnotłustym mleku. Sosów na śmietanie lub maśle. Wyrobów cukierniczych, takich
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego