Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z żółtkami utartymi z cukrem, manna, proszkiem do pieczeni, wymieszać, dodać rozpuszczone masło i pianę z białek, włożyć do tortownicy, piec 30 min w temperaturze 180oC, przekroić na 2 blaty, na masę jajka utrzeć z cukrem na parze, wymieszać z serem i rozpuszczoną żelatyną oraz cukrem waniliowym, przełożyć ciasto, n wierzch wyłożyć warstwę ser, posypać makiem, ozdobić cząstkami grejpfruta.
Tort orzechowy
Składniki:

Orzechy oczyścić, zemleć z 4 białek ubić pianę, 2 całe jajka i żółtka utrzeć z cukrem i proszkiem do pieczenia, miksować, dodając na przemian po trochu orzechy, biszkopty, na końcu delikatnie wymieszać pianę z białek, przełożyć do natłuszczonej tortownicy
z żółtkami utartymi z cukrem, manna, proszkiem do pieczeni, wymieszać, dodać rozpuszczone masło i pianę z białek, włożyć do tortownicy, piec 30 min w temperaturze 180oC, przekroić na 2 blaty, na masę jajka utrzeć z cukrem na parze, wymieszać z serem i rozpuszczoną żelatyną oraz cukrem waniliowym, przełożyć ciasto, n wierzch wyłożyć warstwę ser, posypać makiem, ozdobić cząstkami grejpfruta.<br>Tort orzechowy <br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Orzechy oczyścić, zemleć z 4 białek ubić pianę, 2 całe jajka i żółtka utrzeć z cukrem i proszkiem do pieczenia, miksować, dodając na przemian po trochu orzechy, biszkopty, na końcu delikatnie wymieszać pianę z białek, przełożyć do natłuszczonej tortownicy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego