Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do gorącego sosu. Wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Dodać pory i szynkę, całość wymieszać. Przełożyć łyżką do żaroodpornej formy.
3 Ciasto rozwałkować na grubość 5 centymetrów i odkroić z niego 2,5 centymetrową wstążkę. Brzeg żaroodpornej formy (np. ceramicznej) zwilżyć wodą i przykleić do niego wstążkę z ciasta. Skropić jej wierzch woda i przykryć płatem ciasta.
4 Z reszty ciasta wykroić listki i udekorować nimi potrawę. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w piekarniku, nagrzanym do temperatury 220oCC a potem 20 minut w temp. 190oC.

WOŁOWINA W PIWIE
Mięso duszone w ciemnym piwie staje się niezwykle kruche i nabiera głębokiego smaku
do gorącego sosu. Wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Dodać pory i szynkę, całość wymieszać. Przełożyć łyżką do żaroodpornej formy.<br>3 Ciasto rozwałkować na grubość 5 centymetrów i odkroić z niego 2,5 centymetrową wstążkę. Brzeg żaroodpornej formy (np. ceramicznej) zwilżyć wodą i przykleić do niego wstążkę z ciasta. Skropić jej wierzch woda i przykryć płatem ciasta.<br>4 Z reszty ciasta wykroić listki i udekorować nimi potrawę. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w piekarniku, nagrzanym do temperatury 220oCC a potem 20 minut w temp. 190oC.<br>&lt;gap&gt;<br>WOŁOWINA W PIWIE<br>Mięso duszone w ciemnym piwie staje się niezwykle kruche i nabiera głębokiego smaku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego