Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wysokość około dwóch centymetrów. Wstaw do piekarnika na 15 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru. Nie wyjmując z formy, pozostaw do ostygnięcia, a następnie posmaruj je niezbyt grubą warstwą dżemu lub gęstych konfitur.
Mikserem ubij śmietanę z cukrem na gęsty, jednolity krem i za pomocą szprycy cukierniczej wyciśnij go na wierzch ciasta.
Na warstwie śmietany ułóż dowolne owoce (mogą być zarówno świeże, jak i ze słoika czy na przykład ananasy z puszki).
Marmoladę wymieszaj w rondelku z dowolnym likierem (o smaku jaki lubisz). Stale mieszając, lekko podgrzej, a gdy ostygnie, posmaruj nim owoce.
RADA: jeśli nie masz szprycy cukierniczej, do wyciskania
wysokość około dwóch centymetrów. Wstaw do piekarnika na 15 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru. Nie wyjmując z formy, pozostaw do ostygnięcia, a następnie posmaruj je niezbyt grubą warstwą dżemu lub gęstych konfitur.<br>Mikserem ubij śmietanę z cukrem na gęsty, jednolity krem i za pomocą szprycy cukierniczej wyciśnij go na wierzch ciasta.<br>Na warstwie śmietany ułóż dowolne owoce (mogą być zarówno świeże, jak i ze słoika czy na przykład ananasy z puszki).<br>Marmoladę wymieszaj w rondelku z dowolnym likierem (o smaku jaki lubisz). Stale mieszając, lekko podgrzej, a gdy ostygnie, posmaruj nim owoce.<br>RADA: jeśli nie masz szprycy cukierniczej, do wyciskania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego