Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
kieliszek araku
Do dekoracji
cukier puder, ruloniki z czekolady
Żółtka utrzeć z cukrem. Dosypać mąkę i czekoladę. Połączyć z pianą z białek, rozpuszczonym. Letnim masłem i rumem. Piec w 180oC. Przekroić i nasączyć herbatą z sokiem z cytryny i arakiem. Przełożyć masłem utartym z cukrem, stopioną czekoladą i likierem. Posmarować wierzch oraz boki. Udekorować rulonikami z czekolady. Posypać cukrem pudrem.
Bezowy z bitą śmietaną

4 białka, szklanka cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, sól
Dekoracja
1/2 bitej śmietany, 4 łyżki syropu klonowego, 50 g płatków migdałowych
Białka ubić na parze na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Wymieszać z mąka. Przełożyć
kieliszek araku<br>Do dekoracji<br>cukier puder, ruloniki z czekolady<br>Żółtka utrzeć z cukrem. Dosypać mąkę i czekoladę. Połączyć z pianą z białek, rozpuszczonym. Letnim masłem i rumem. Piec w 180oC. Przekroić i nasączyć herbatą z sokiem z cytryny i arakiem. Przełożyć masłem utartym z cukrem, stopioną czekoladą i likierem. Posmarować wierzch oraz boki. Udekorować rulonikami z czekolady. Posypać cukrem pudrem.<br>Bezowy z bitą śmietaną<br>&lt;gap&gt;<br>4 białka, szklanka cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, sól<br>Dekoracja<br>1/2 bitej śmietany, 4 łyżki syropu klonowego, 50 g płatków migdałowych<br>Białka ubić na parze na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Wymieszać z mąka. Przełożyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego