Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
smakiem!
PIEPRZ CZARNY MIELONY Jest jagodą wiecznie zielonego pnącza uprawianego głównie w południowej i południowo-wschodniej Azji. Otrzymywany jest z owoców nie w pełni dojrzałych, zielonych lub żółknących. Zebrane jagody suszone są na słońcu do momentu, gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Ostry smak pieprzu czarnego pochodzi od zawartej - głównie w wierzchniej warstwie owocu - piperyny. Pieprz czarny mielony jest powszechnie używaną przyprawa. Dodaje się o do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Pieprz czarny mielony dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.
PRZEPIS NA SOS CEBULOWO - PIEPRZOWY
Danie
smakiem! <br>&lt;name type="prod"&gt;PIEPRZ CZARNY MIELONY&lt;/&gt; Jest jagodą wiecznie zielonego pnącza uprawianego głównie w południowej i południowo-wschodniej Azji. Otrzymywany jest z owoców nie w pełni dojrzałych, zielonych lub żółknących. Zebrane jagody suszone są na słońcu do momentu, gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Ostry smak pieprzu czarnego pochodzi od zawartej - głównie w wierzchniej warstwie owocu - piperyny. Pieprz czarny mielony jest powszechnie używaną przyprawa. Dodaje się o do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Pieprz czarny mielony dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.<br>PRZEPIS NA SOS CEBULOWO - PIEPRZOWY<br>Danie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego