Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy zdrowotne
Rok: 2003
curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.
Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.
Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie ułóż warstewkę pomarańczy z rodzynkami, a na nich piersi z indyk.
Całość posyp migdałami i resztka pomarańczy z rodzynkami.
Na wierzchu połóż kilka wiórków masełka.
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180oC, aż mięso będzie miękkie.
W czasie pieczeni polewaj indyka wodą, wytopionym tłuszczem i sokiem z pomarańczy.
Przed podaniem obficie posyp potrawę pietruszką. Indyk dobrze smakuje z ryżem i dużą porcją zielonej sałaty.
Iza Stefanek
LEKARZ ROZINNY RADZI
Kiedy
curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.<br>Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.<br>Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie ułóż warstewkę pomarańczy z rodzynkami, a na nich piersi z indyk.<br>Całość posyp migdałami i resztka pomarańczy z rodzynkami.<br>Na wierzchu połóż kilka wiórków masełka.<br>Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180oC, aż mięso będzie miękkie.<br>W czasie pieczeni polewaj indyka wodą, wytopionym tłuszczem i sokiem z pomarańczy.<br>Przed podaniem obficie posyp potrawę pietruszką. Indyk dobrze smakuje z ryżem i dużą porcją zielonej sałaty.<br>Iza Stefanek<br>LEKARZ ROZINNY RADZI<br>Kiedy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego