Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe w słoiczkach znajdziecie w supermarketach na półkach z sosami.

Zite al tonno
Zite z tuńczykiem
40 dag zite, 15 dag tuńczyka w oleju, 4 wymoczone sardele (anchois), 3 dojrzałe pomidory, 2 ząbki czosnku, po łyżeczce świeżych listków tymianku i oregano, pół szklanki białego wytrawnego wina, 1/3 szklanki oliwy, pieprz ziarnisty, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
bucatini
W rondelku podsmażyć na połowie oliwy obrany czosnek, po chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały czas mieszając.
Wlać wino, zagotować, a kiedy wyparuje, wyrzucić czosnek, dodać obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, posolić
lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe w słoiczkach znajdziecie w supermarketach na półkach z sosami.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Zite&lt;/&gt; al tonno<br>&lt;name type="prod"&gt;Zite&lt;/&gt; z tuńczykiem<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;zite&lt;/&gt;, 15 dag tuńczyka w oleju, 4 wymoczone sardele (anchois), 3 dojrzałe pomidory, 2 ząbki czosnku, po łyżeczce świeżych listków tymianku i oregano, pół szklanki białego wytrawnego wina, 1/3 szklanki oliwy, pieprz ziarnisty, sól <br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;bucatini&lt;/&gt;<br>W rondelku podsmażyć na połowie oliwy obrany czosnek, po chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały czas mieszając.<br>Wlać wino, zagotować, a kiedy wyparuje, wyrzucić czosnek, dodać obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, posolić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego