lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe w słoiczkach znajdziecie w supermarketach na półkach z sosami.<br><gap><br><name type="prod">Zite</> al tonno<br><name type="prod">Zite</> z tuńczykiem<br>40 dag <name type="prod">zite</>, 15 dag tuńczyka w oleju, 4 wymoczone sardele (anchois), 3 dojrzałe pomidory, 2 ząbki czosnku, po łyżeczce świeżych listków tymianku i oregano, pół szklanki białego wytrawnego wina, 1/3 szklanki oliwy, pieprz ziarnisty, sól <br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br><name type="prod">bucatini</><br>W rondelku podsmażyć na połowie oliwy obrany czosnek, po chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały czas mieszając.<br>Wlać wino, zagotować, a kiedy wyparuje, wyrzucić czosnek, dodać obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, posolić