Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
grudnia ukażą się "KOKTAJLE I DRINKI" - kolejny numer "LUBIĘ GOTOWAĆ". Oto kilka wybranych przepisów:

Blue Margarita

40 ml białej tequili, 20 ml likieru Cointreau, 20 ml soku z limy, 10 ml Blue Curacao;
do przybrania: 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli
Do shakera wrzucić parę kostek lodu i wlać składniki w następującej kolejności: sok z limy, Cointreau, Blue Curacao, tequilę. Szczelnie zamknąć naczynie i potrząsać 20 s, aby składniki dokładnie się wymieszały i schłodziły.
Brzeg szerokiego kielicha koktajlowego zwilżyć sokiem z cytryny, a następnie zanurzyć w soli. Do kielicha ostrożnie przecedzić koktajl. Dodatkowo naczynie można przybrać świeżym plastrem cytryny
grudnia ukażą się "KOKTAJLE I DRINKI" - kolejny numer "LUBIĘ GOTOWAĆ". Oto kilka wybranych przepisów:<br><br>&lt;tit&gt;Blue Margarita&lt;/&gt;<br><br>40 ml białej tequili, 20 ml likieru Cointreau, 20 ml soku z limy, 10 ml Blue Curacao;<br>do przybrania: 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli<br>Do &lt;orig&gt;shakera&lt;/&gt; wrzucić parę kostek lodu i wlać składniki w następującej kolejności: sok z limy, Cointreau, Blue Curacao, tequilę. Szczelnie zamknąć naczynie i potrząsać 20 s, aby składniki dokładnie się wymieszały i schłodziły.<br>Brzeg szerokiego kielicha koktajlowego zwilżyć sokiem z cytryny, a następnie zanurzyć w soli. Do kielicha ostrożnie przecedzić koktajl. Dodatkowo naczynie można przybrać świeżym plastrem cytryny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego