i natychmiast podawać.<br><gap><br><name type="prod">Tagliatelle</> verdi ai tre formaggi<br>Zielone <name type="prod">tagliatelle</> z trzema serami<br>40 dg zielonych <name type="prod">tagliatelli</>,<br>6 dag <name type="prod">gorgonzoli</> lub innego sera pleśniowego. 15 dag <name type="prod">ricotty</>, 2 łyżki strtego <name type="prod">parmezanu</>, 2/3 szklanki kremówki, kilka listków szałwi, grubo mielony pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br><name type="prod">pappardelle</><br><name type="prod">fettucine</><br> Do dużego rondla wlać śmietanę, dodać drobno pokrojony ser pleśniowy, <name type="prod">ricottę</> i <name type="prod">parmezan</>.<br>Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż sery się roztopią i utworzą jednolitą masę, nie dopuszczając do zagotowania.<br>Ugotowany al dente makaron włożyć do garnka z sosem, wsypać posiekaną szałwię i, mieszając, chwilę podgrzewać na małym ogniu.<br>Przełożyć na ogrzany półmisek i