Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
B12, ŻELAZA
Dobra rada!
Grochówkę można także przyprawić majerankiem i podawać z grzankami lub kluskami z zlanego ciasta.
Zupa "rozmaitości" z fasolką i bobem
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Mięso umyć, osuszyć. Cebulę obrać, podzielić na połówki. Zagotować 1/4 litra wody z cebulą i ziarenkami pieprzu. Wsypać rosół w proszku, włożyć mięso, gotować pod przykryciem 20 min. marchewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.
Włożyć do mięsa marchewkę. Gotować pod przykryciem przez kolejne 10 min. dodać osączoną z zalewy białą fasolkę z puszki, mrożonkę warzywną, cząber i oregano, gotować kolejne 10 min. wyjąć z garnka schab i cząber. Mięso pokroić w kostkę
B12, ŻELAZA<br>Dobra rada!<br>Grochówkę można także przyprawić majerankiem i podawać z grzankami lub kluskami z zlanego ciasta.<br>Zupa "rozmaitości" z fasolką i bobem<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Mięso umyć, osuszyć. Cebulę obrać, podzielić na połówki. Zagotować 1/4 litra wody z cebulą i ziarenkami pieprzu. Wsypać rosół w proszku, włożyć mięso, gotować pod przykryciem 20 min. marchewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.<br>Włożyć do mięsa marchewkę. Gotować pod przykryciem przez kolejne 10 min. dodać osączoną z zalewy białą fasolkę z puszki, mrożonkę warzywną, cząber i oregano, gotować kolejne 10 min. wyjąć z garnka schab i cząber. Mięso pokroić w kostkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego