Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
plastrach więc lepiej jest znoszony przez niewprawnych smakoszy w postaci drobnej kostki (posiekanego wychodzi ze dwie łyżki na porcję). Jeśli ktoś lubi dużo warzyw można jeszcze dodać bambus z puszki lub pokrojoną w drobne paseczki marchew.
Przygotowujemy sos, jak panierkę ale bez jajka i więcej wody (do konsystencji mleka) Do woka lub głębokiego garnka wlewamy ok 1 litr oleju (obojętnie jaki byle nie oliwa z oliwek) i smażymy kawałki mięsa wrzucając każdy z osobna na gorący olej. Trzeba uważać żeby się ze sobą nie posklejały. Smaży się bardzo krótko, nie dłużej niż minutę. Po wyjęciu pierwszej partii, trzeba spróbować, panierka jeśli
plastrach więc lepiej jest znoszony przez niewprawnych smakoszy w postaci drobnej kostki (posiekanego wychodzi ze dwie łyżki na porcję). Jeśli ktoś lubi dużo warzyw można jeszcze dodać bambus z puszki lub pokrojoną w drobne paseczki marchew.<br>Przygotowujemy sos, jak panierkę ale bez jajka i więcej wody (do konsystencji mleka) Do woka lub głębokiego garnka wlewamy ok 1 litr oleju (obojętnie jaki byle nie oliwa z oliwek) i smażymy kawałki mięsa wrzucając każdy z osobna na gorący olej. Trzeba uważać żeby się ze sobą nie posklejały. Smaży się bardzo krótko, nie dłużej niż minutę. Po wyjęciu pierwszej partii, trzeba spróbować, panierka jeśli
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego