warzywa wykorzystać do sałatki.<br>***<br>Składniki:<br>30 dag kaszy perłowej, po 2 cebule i marchewki, 25 dag filetów rybnych, 2 łyżki posiekanej natki, po 3 łyżki masła i startego żółtego sera, szczypta mielonej papryki, 2 suszone grzyby, sól, pieprz, łyżka świeżych ziół.<br>Przygotowanie: <br>* Kaszę opłukać, osaczyć, wsypać do 0,75 l wrzące wody, dodać umyte suszone grzyby. Gdy kasza się zagotuje, zmniejszyć ogień, postawić garnek na płytce ochronnej. Przykryć i gotować około 20 minut, aż kasza będzie miękka i wchłonie wodę. Cebule i marchew obrać, pokroić w paseczki, podsmażyć na łyżce masła. <br>* Na warzywach ułożyć opłukane filety rybne, podlać kilkoma łyżkami wody