Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
surowe białka lub 2-3 łyżki tłustej śmietany. Dokładnie wymieszaj.
DOBRE RADY
ZUPA
ROZGRZEWAJĄCA

Mięso wołowe lub golonkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej zimną woda i gotuj na średnim ogniu około 2 godzin. Stale zbieraj powstającą na powierzchni pianę. Wyjmij miękkie mięso z wywaru, wywar przecedź, jeszcze raz doprowadź do wrzenia i wsyp do niego opłukany i osączony ryz. Dodaj ugotowane mięso, dopraw solą i po 10 minutach dodaj przyprawy: drobno pokrojoną i podsmażoną z mąka kukurydzianą cebulę, korzeń pietruszki, kolendrę, listek laurowy i ziarenka pieprzu.
Kiedy ryż będzie prawie miękki, wsyp do zupy posiekane orzechy. Posyp natką pietruszki, dodaj mieloną
surowe białka lub 2-3 łyżki tłustej śmietany. Dokładnie wymieszaj.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ZUPA<br>ROZGRZEWAJĄCA<br>&lt;gap&gt;<br>Mięso wołowe lub golonkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej zimną woda i gotuj na średnim ogniu około 2 godzin. Stale zbieraj powstającą na powierzchni pianę. Wyjmij miękkie mięso z wywaru, wywar przecedź, jeszcze raz doprowadź do wrzenia i wsyp do niego opłukany i osączony ryz. Dodaj ugotowane mięso, dopraw solą i po 10 minutach dodaj przyprawy: drobno pokrojoną i podsmażoną z mąka kukurydzianą cebulę, korzeń pietruszki, kolendrę, listek laurowy i ziarenka pieprzu.<br>Kiedy ryż będzie prawie miękki, wsyp do zupy posiekane orzechy. Posyp natką pietruszki, dodaj mieloną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego