Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
15-20 minut. Ciasto wałkować partiami na posypanej mąką stolnicy, tak aby powstały okrągłe placki o grubości 1-2 mm. Pokroić je na wąskie wstążki. Makaron pozostawić na stolnicy, aby się przesuszył.
* W dużym garnku zagotować 4-5 litrów wody ze szczyptą soli. Makaron wrzucać partiami, tak aby nie przerwać wrzenia wody. Gotować około 2-3 minut. Odcedzić.
* Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać rozkruszonym serem, pokrojonym serem, pokrojoną i podduszoną na maśle marchewką oraz posiekaną natką. Danie doprawić solą, pieprzem i śmietaną.

Kasza smaczna jak mięso
Kasza jęczmienna, gryczana czy pęczka w wielu domach została wyparta przez szybki w przygotowaniu ryz
15-20 minut. Ciasto wałkować partiami na posypanej mąką stolnicy, tak aby powstały okrągłe placki o grubości 1-2 mm. Pokroić je na wąskie wstążki. Makaron pozostawić na stolnicy, aby się przesuszył.<br>* W dużym garnku zagotować 4-5 litrów wody ze szczyptą soli. Makaron wrzucać partiami, tak aby nie przerwać wrzenia wody. Gotować około 2-3 minut. Odcedzić.<br>* Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać rozkruszonym serem, pokrojonym serem, pokrojoną i podduszoną na maśle marchewką oraz posiekaną natką. Danie doprawić solą, pieprzem i śmietaną.<br>&lt;page nr=5&gt;<br>&lt;tit&gt;Kasza smaczna jak mięso&lt;/&gt;<br>Kasza jęczmienna, gryczana czy pęczka w wielu domach została wyparta przez szybki w przygotowaniu ryz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego