dag kurzych wątróbek, sól, pieprz, natka.<br>Przygotowanie:<br>* Wątróbki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.<br>* Dodać wątróbki i wszystko razem przesmażyć. Wsypać opłukany na sicie ryż,. Doprawić curry, solą i pieprzem. Wlać 3 szklanki wrzątku i doprowadzić do wrzenia.<br>* Brzoskwinie (lub uprzednio namoczone morele) i jabłka umyć, pokroić na cząstki, dodać do potrawy z opłukanymi rodzynkami.<br>* Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ryz będzie miękki i wchłonie płyn. Wstawić pod przykryciem do ciepłego piekarnika na 10 minut, aby pilaw nabrał smaku. Posypać posiekana natką.<br><page nr=13><br><tit>Z