Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
nie rozpadły.
W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż ogórki, zalej wodą i gotuj na małym ogniu pod przykryciem około godziny.
Ugotowane ogórki wyłóż na plaski półmisek, wcześniej podgrzej go w piekarniku.
Do płynu pozostałego po gotowaniu ogórków dodaj rozprowadzoną w zimnej wodzie mąkę, sok z cytryny, stale mieszając, doprowadź do wrzenia, a następnie zalej sosem ogórki. Posyp zieleniną.
Faszerowane ogórki możesz podawać jak danie obiadowe, z pieczywem są też idealnym daniem na ciepłą kolację.
RADA: w taki sam sposób jak ogórki możesz również przygotować inne warzywa faszerowane: bakłażany, paprykę, pomidory.


SOKI na każdy problem
na opalanie
na zmęczenie
na zły nastrój
nie rozpadły.<br>W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż ogórki, zalej wodą i gotuj na małym ogniu pod przykryciem około godziny.<br>Ugotowane ogórki wyłóż na plaski półmisek, wcześniej podgrzej go w piekarniku.<br>Do płynu pozostałego po gotowaniu ogórków dodaj rozprowadzoną w zimnej wodzie mąkę, sok z cytryny, stale mieszając, doprowadź do wrzenia, a następnie zalej sosem ogórki. Posyp zieleniną.<br>Faszerowane ogórki możesz podawać jak danie obiadowe, z pieczywem są też idealnym daniem na ciepłą kolację.<br>RADA: w taki sam sposób jak ogórki możesz również przygotować inne warzywa faszerowane: bakłażany, paprykę, pomidory.&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;intro&gt;SOKI na każdy problem<br>na opalanie<br>na zmęczenie<br>na zły nastrój
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego