Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w środku. Oto nasze wskazówki:
Gotujemy w dużym garnku, ponieważ na każde 10 dag suchego makaronu, należy wziąć aż litr wody. Solimy wodę dopiero wtedy, gdy makaron się zagotuje. Niektórzy wlewają też do garnka łyżkę oleju.
Wkładamy lub wsypujemy makaron do wrzątku po trochu, żeby ni na chwilę nie przerwać wrzenia wody. Spaghetti, fettucini, bucatini, zite itp. układamy w wiązkę i zanurzamy stopniowo, w miarę jak ciasto zmięknie.
Czas gotowania zależy od kształtu i grubości ciast, nie musimy jednak zaprzątać sobie tym głowy, gdyż producenci zamieszczają stosowną informację na opakowaniach. Kto nie polubił makaronu al dente, może gotować go nieco dłużej
w środku. Oto nasze wskazówki:<br>Gotujemy w dużym garnku, ponieważ na każde 10 dag suchego makaronu, należy wziąć aż litr wody. Solimy wodę dopiero wtedy, gdy makaron się zagotuje. Niektórzy wlewają też do garnka łyżkę oleju.<br>Wkładamy lub wsypujemy makaron do wrzątku po trochu, żeby ni na chwilę nie przerwać wrzenia wody. Spaghetti, fettucini, bucatini, zite itp. układamy w wiązkę i zanurzamy stopniowo, w miarę jak ciasto zmięknie.<br>Czas gotowania zależy od kształtu i grubości ciast, nie musimy jednak zaprzątać sobie tym głowy, gdyż producenci zamieszczają stosowną informację na opakowaniach. Kto nie polubił makaronu al dente, może gotować go nieco dłużej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego