Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
lub zepnij drewnianymi wykałaczkami. Posyp rybę przyprawami.
Z papryk usuń gniazd nasienne, pokrój w paseczki. Obrana cebulę pokrój w cienkie półplasterki i podsmaż na oleju na jasnozłoty kolor. Dodaj pokrojona paprykę, duś kilka minut. Następnie dodaj pokrojone w plasterki oliwki bez pestek i wlej 3 łyżki białego wina. Doprowadź do wrzenia i zdejmij rondel z ognia. Na płaskiej blasze rozłóż arkusz folii aluminiowej, wyłóż nań przygotowane warzywa, na nich połóż łososia. Przykryj folią i wstaw do piekarnik na 30-40 minut. Po upieczeniu ostrożnie zdejmij folie i przełóż rybę z warzywami na półmisek. Udekoruj zieleniną.
RADA: ryba będzie delikatna, zyska lepszy
lub zepnij drewnianymi wykałaczkami. Posyp rybę przyprawami.<br>Z papryk usuń gniazd nasienne, pokrój w paseczki. Obrana cebulę pokrój w cienkie półplasterki i podsmaż na oleju na jasnozłoty kolor. Dodaj pokrojona paprykę, duś kilka minut. Następnie dodaj pokrojone w plasterki oliwki bez pestek i wlej 3 łyżki białego wina. Doprowadź do wrzenia i zdejmij rondel z ognia. Na płaskiej blasze rozłóż arkusz folii aluminiowej, wyłóż nań przygotowane warzywa, na nich połóż łososia. Przykryj folią i wstaw do piekarnik na 30-40 minut. Po upieczeniu ostrożnie zdejmij folie i przełóż rybę z warzywami na półmisek. Udekoruj zieleniną.<br>RADA: ryba będzie delikatna, zyska lepszy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego