Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
olej, przełóż jabłka i cebulę i lekko podduś. Wlej wino, wymieszaj i chwilę potrzymaj na małym ogniu.
Podduszone jabłka z cebulą przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp skórką startą z cytryny, na wierzchu ułóż filety rybne. Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na 25-30 minut.
Przed podaniem wyłóż danie na duży płaski półmisek (wcześniej ogrzej go chwilę w piekarniku), polej sosem, który wytworzył się w trakcie duszenia, i obficie posyp zieleniną. Tak przygotowana ryba wyśmienicie smakuje z młodymi ziemniakami. Doskonałym dodatkiem do tego dania są również ugotowane
olej, przełóż jabłka i cebulę i lekko podduś. Wlej wino, wymieszaj i chwilę potrzymaj na małym ogniu.<br>Podduszone jabłka z cebulą przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp skórką startą z cytryny, na wierzchu ułóż filety rybne. Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na 25-30 minut.<br>Przed podaniem wyłóż danie na duży płaski półmisek (wcześniej ogrzej go chwilę w piekarniku), polej sosem, który wytworzył się w trakcie duszenia, i obficie posyp zieleniną. Tak przygotowana ryba wyśmienicie smakuje z młodymi ziemniakami. Doskonałym dodatkiem do tego dania są również ugotowane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego