Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
a także minerałów: fosforu, żelaza, potasu, wapnia.
Uniwersalny
Znakomity smak
Łatwy w przyrządzaniu



DOBRE RADY
DRÓB
KACZKA PO STAROPOLSKU

Dla 4 osób Przygotowanie: 150 min

Kaczkę dokładnie umyj, następnie wykrój z niej kości, ale tak, by nie uszkodzić skóry. Tuszkę natrzyj ze wszystkich stron solą i majerankiem.
Kaszę opłucz i wsyp do gorącego bulionu, po czym ugotuj na sypko. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na 1 łyżce margaryny. Wątróbkę umyj, podsmaż na pozostałej porcji margaryny, a gdy lekko przestygnie, zmiel w maszynce do mięsa.
Oddziel białka od żółtek, następnie białka ubij na sztywną pianę. Gdy kasza będzie gotowa, przestudzoną wymieszaj z
a także minerałów: fosforu, żelaza, potasu, wapnia.<br>Uniwersalny<br>Znakomity smak<br>Łatwy w przyrządzaniu<br>&lt;gap&gt; &lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DRÓB<br>KACZKA PO STAROPOLSKU<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 150 min<br>&lt;gap&gt;<br>Kaczkę dokładnie umyj, następnie wykrój z niej kości, ale tak, by nie uszkodzić skóry. Tuszkę natrzyj ze wszystkich stron solą i majerankiem.<br>Kaszę opłucz i wsyp do gorącego bulionu, po czym ugotuj na sypko. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na 1 łyżce margaryny. Wątróbkę umyj, podsmaż na pozostałej porcji margaryny, a gdy lekko przestygnie, zmiel w maszynce do mięsa.<br>Oddziel białka od żółtek, następnie białka ubij na sztywną pianę. Gdy kasza będzie gotowa, przestudzoną wymieszaj z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego