a także minerałów: fosforu, żelaza, potasu, wapnia.<br>Uniwersalny<br>Znakomity smak<br>Łatwy w przyrządzaniu<br><gap> </><br><br><div type="advert" sub="food"><br><tit>DOBRE RADY</><br>DRÓB<br>KACZKA PO STAROPOLSKU<br><gap><br>Dla 4 osób Przygotowanie: 150 min<br><gap><br>Kaczkę dokładnie umyj, następnie wykrój z niej kości, ale tak, by nie uszkodzić skóry. Tuszkę natrzyj ze wszystkich stron solą i majerankiem.<br>Kaszę opłucz i wsyp do gorącego bulionu, po czym ugotuj na sypko. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na 1 łyżce margaryny. Wątróbkę umyj, podsmaż na pozostałej porcji margaryny, a gdy lekko przestygnie, zmiel w maszynce do mięsa.<br>Oddziel białka od żółtek, następnie białka ubij na sztywną pianę. Gdy kasza będzie gotowa, przestudzoną wymieszaj z