Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dzień Dobry
Nr: 16.03
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
są to m.in. mięso surowe, przetwory z mięsa, podrobów, jelit nie poddanych pasteryzacji w temperaturze 72 st. C., kości, rogów, kopyt, racic nie poddanych obróbce termicznej, skór surowych, nie pranego włosia itp.

Informacja

Ponadto podczas lotu pasażerowie są kilkakrotnie informowani o tym, jak powinni postępować i jakie produkty można wwozić do Polski. Oprócz tego całe lotnisko oplakatowane jest dwujęzycznymi informacjami, a co kilka minut przez megafony nadawane są komunikaty.

- O procedurze odprawy dowiedziałam się w samolocie - mówi pani Ania, która w poniedziałek przyleciała z Londynu. - Żadnej maty dezynfekującej nawet nie zauważyłam. Może i coś tam leżało, ale nie patrzyłam pod
są to m.in. mięso surowe, przetwory z mięsa, podrobów, jelit nie poddanych pasteryzacji w temperaturze 72 st. C., kości, rogów, kopyt, racic nie poddanych obróbce termicznej, skór surowych, nie pranego włosia itp. <br><br>&lt;tit&gt;Informacja&lt;/&gt;<br><br>Ponadto podczas lotu pasażerowie są kilkakrotnie informowani o tym, jak powinni postępować i jakie produkty można wwozić do Polski. Oprócz tego całe lotnisko &lt;orig&gt;oplakatowane&lt;/&gt; jest dwujęzycznymi informacjami, a co kilka minut przez megafony nadawane są komunikaty. <br><br>- O procedurze odprawy dowiedziałam się w samolocie - mówi pani Ania, która w poniedziałek przyleciała z Londynu. - Żadnej maty dezynfekującej nawet nie zauważyłam. Może i coś tam leżało, ale nie patrzyłam pod
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego