Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i dusić dalej 5 minut. Przyprawić solą, pieprzem, posypać posiekaną kolendrą i podawać.
Do curry po indyjsku należy przygotować miseczki z jogurtem naturalnym i posiekanym ogórkiem oraz ryż.
DNIA MIĘSNE 1
KOTLETY Z JGNIĘCINY W SEZAMIE
Jagnięcina wraca do łask! Oto potrawa szybka i łatwa w przygotowaniu. Efekt zachwyci nawet wybrednych smakoszy: chrupiąca, oproszona sezamem skórka okrywa delikatne mięso.

8 cienkich kotletów z jagnięciny
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki ziaren sezamu
sól
2 łyżki mąki
1 duże, ubite jajko
25 g masła
1 łyżka oleju
1 Z wąskich kości żebrowych odkroić 2,5 centymetrowy kawałek tłuszczu, potem oczyścić je ostrym
i dusić dalej 5 minut. Przyprawić solą, pieprzem, posypać posiekaną kolendrą i podawać.<br>Do curry po indyjsku należy przygotować miseczki z jogurtem naturalnym i posiekanym ogórkiem oraz ryż.<br>DNIA MIĘSNE 1<br>KOTLETY Z JGNIĘCINY W SEZAMIE<br>Jagnięcina wraca do łask! Oto potrawa szybka i łatwa w przygotowaniu. Efekt zachwyci nawet wybrednych smakoszy: chrupiąca, oproszona sezamem skórka okrywa delikatne mięso.<br>&lt;gap&gt;<br>8 cienkich kotletów z jagnięciny<br>2 łyżki tartej bułki<br>2 łyżki ziaren sezamu<br>sól<br>2 łyżki mąki<br>1 duże, ubite jajko<br>25 g masła<br>1 łyżka oleju<br>1 Z wąskich kości żebrowych odkroić 2,5 centymetrowy kawałek tłuszczu, potem oczyścić je ostrym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego