pergaminowym, wylać na nią kaszę, wygładzić i wystudzić. Następnie pokroić kaszę na kawałki o dowolnych kształtach.<br>Przygotować sos: porzeczki przelać zimną wodą, przełożyć do garnka, osłodzić, poddusić, przetrzeć przez sito i odparować na małym ogniu do konsystencji sosu.<br>Banany obrać i pokroić w plasterki grubości 5 mm. Pomarańcze obrać i wyciąć z nich miąższ spomiędzy błonek. Na talerzach ułożyć kawałki kaszy, a na nich banany i obłożyć pomarańczami. Polać ciepłym sosem porzeczkowym i przybrać listkami mięty lub melisy.<br><br><tit>Piętrowy tort ananasowo-kokosowy</><br><br><tit>CIASTO</><br><br>10 jajek, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki cukru, 2