Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pergaminowym, wylać na nią kaszę, wygładzić i wystudzić. Następnie pokroić kaszę na kawałki o dowolnych kształtach.
Przygotować sos: porzeczki przelać zimną wodą, przełożyć do garnka, osłodzić, poddusić, przetrzeć przez sito i odparować na małym ogniu do konsystencji sosu.
Banany obrać i pokroić w plasterki grubości 5 mm. Pomarańcze obrać i wyciąć z nich miąższ spomiędzy błonek. Na talerzach ułożyć kawałki kaszy, a na nich banany i obłożyć pomarańczami. Polać ciepłym sosem porzeczkowym i przybrać listkami mięty lub melisy.

Piętrowy tort ananasowo-kokosowy

CIASTO

10 jajek, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki cukru, 2
pergaminowym, wylać na nią kaszę, wygładzić i wystudzić. Następnie pokroić kaszę na kawałki o dowolnych kształtach.<br>Przygotować sos: porzeczki przelać zimną wodą, przełożyć do garnka, osłodzić, poddusić, przetrzeć przez sito i odparować na małym ogniu do konsystencji sosu.<br>Banany obrać i pokroić w plasterki grubości 5 mm. Pomarańcze obrać i wyciąć z nich miąższ spomiędzy błonek. Na talerzach ułożyć kawałki kaszy, a na nich banany i obłożyć pomarańczami. Polać ciepłym sosem porzeczkowym i przybrać listkami mięty lub melisy.<br><br>&lt;tit&gt;Piętrowy tort ananasowo-kokosowy&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;CIASTO&lt;/&gt;<br><br>10 jajek, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki cukru, 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego