Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na małym ogniu, aż się zgotuj, wsyp mąkę i cały czas mieszając, by nie utworzyły się grudki, gotuj 5-10 minut. Ugotowaną masę trochę schłódź, mniej więcej do 80oC, a następnie, mieszając jeszcze 15-20 minut, stopniowo dodawaj jajka. Mieszaj, aż masa nabierze gładkiej, jednolitej konsystencji. Wypełnij masą szprycę i wyciskaj z niej na wysmarowaną tłuszczem blachę niewielkie kleksy, starając się zachować między nimi około 2-centymetrowe odstępy. Wstaw do piekarnika nagranego do temperatury 200oC na około 20 minut, aż lekko się zrumienią. W tym czasie przygotuj krem. Twarde masło zetrzyj na wiórki. Do rondelka wlej mleko, wsyp cukier, dodaj jajka
na małym ogniu, aż się zgotuj, wsyp mąkę i cały czas mieszając, by nie utworzyły się grudki, gotuj 5-10 minut. Ugotowaną masę trochę schłódź, mniej więcej do 80oC, a następnie, mieszając jeszcze 15-20 minut, stopniowo dodawaj jajka. Mieszaj, aż masa nabierze gładkiej, jednolitej konsystencji. Wypełnij masą szprycę i wyciskaj z niej na wysmarowaną tłuszczem blachę niewielkie kleksy, starając się zachować między nimi około 2-centymetrowe odstępy. Wstaw do piekarnika nagranego do temperatury 200oC na około 20 minut, aż lekko się zrumienią. W tym czasie przygotuj krem. Twarde masło zetrzyj na wiórki. Do rondelka wlej mleko, wsyp cukier, dodaj jajka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego