Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
spożywa na postojach, podczas odpoczynków w czasie przygotowywania do walki, pobytu w rejonie wyjściowym, koncentracji i przerw w działaniach bojowych oraz w innych sprzyjających okolicznościach.
Żołnierzom biorącym udział w pościgu zapewnia się wyżywienie w postaci suchych należności żywnościowych oraz gotowych posiłków w puszkach. Jeżeli sytuacja bojowa na to pozwala, żołnierzom wydaje się co najmniej jeden gotowany posiłek dziennie, przyrządzony z koncentratów i produktów konserwowych oraz chleb.
W marszu należy przyrządzać dwa lub trzy posiłki z produktów konserwowych i koncentratów błyskawicznych. Podczas marszów przy drogach organizuje się - siłami pododdziałów komunikacji - drogowe punkty żywnościowe. W drogowych punktach żywnościowych wydaje się posiłki gotowane, chleb
spożywa na postojach, podczas odpoczynków w czasie przygotowywania do walki, pobytu w rejonie wyjściowym, koncentracji i przerw w działaniach bojowych oraz w innych sprzyjających okolicznościach. <br>Żołnierzom biorącym udział w pościgu zapewnia się wyżywienie w postaci suchych należności żywnościowych oraz gotowych posiłków w puszkach. Jeżeli sytuacja bojowa na to pozwala, żołnierzom wydaje się co najmniej jeden gotowany posiłek dziennie, przyrządzony z koncentratów i produktów konserwowych oraz chleb. <br>W marszu należy przyrządzać dwa lub trzy posiłki z produktów konserwowych i koncentratów błyskawicznych. Podczas marszów przy drogach organizuje się - siłami pododdziałów komunikacji - drogowe punkty żywnościowe. W drogowych punktach żywnościowych wydaje się posiłki gotowane, chleb
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego