czekoladową, polać strużkami jasnej polewy, widelcem zrobić wzorki.<br>Orzechowe ślimaczki<br>Składniki:<br><gap><br>Masło utrzeć z żółtkami na gładką masę, dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy, połączyć z kakao i płatkami owsianymi, orzechy rozdrobnić, dodać do masy, n końcu dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać, formę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką wykładać nieduże placuszki, piec ok. 25 min w 180oC, po wyjęciu ozdobić polewą z białej czekolady.<br>Przekładaniec<br>Składniki:<br><gap><br>Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do formy, piec ok. 30 min w 180oC, przekroić na 3 warstwy, przygotować krem karpatka według przepisu na opakowaniu, przestudzić, na