Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
czekoladową, polać strużkami jasnej polewy, widelcem zrobić wzorki.
Orzechowe ślimaczki
Składniki:

Masło utrzeć z żółtkami na gładką masę, dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy, połączyć z kakao i płatkami owsianymi, orzechy rozdrobnić, dodać do masy, n końcu dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać, formę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką wykładać nieduże placuszki, piec ok. 25 min w 180oC, po wyjęciu ozdobić polewą z białej czekolady.
Przekładaniec
Składniki:

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do formy, piec ok. 30 min w 180oC, przekroić na 3 warstwy, przygotować krem karpatka według przepisu na opakowaniu, przestudzić, na
czekoladową, polać strużkami jasnej polewy, widelcem zrobić wzorki.<br>Orzechowe ślimaczki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Masło utrzeć z żółtkami na gładką masę, dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy, połączyć z kakao i płatkami owsianymi, orzechy rozdrobnić, dodać do masy, n końcu dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać, formę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką wykładać nieduże placuszki, piec ok. 25 min w 180oC, po wyjęciu ozdobić polewą z białej czekolady.<br>Przekładaniec<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do formy, piec ok. 30 min w 180oC, przekroić na 3 warstwy, przygotować krem karpatka według przepisu na opakowaniu, przestudzić, na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego