Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron, wymieszaj i wyłóż krem na ciasto, wyrównaj na całą noc wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną z cukrem, fistaszkami i winogronami.
RADA: by brzegi tortu były równe, obwiedź je paskiem folii aluminiowej lub pergaminu, zdejmując go dopiero wtedy, gdy krem zastygnie.

ZUPA
WŁOSKA Z MAKARONEM

Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min
gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron, wymieszaj i wyłóż krem na ciasto, wyrównaj na całą noc wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną z cukrem, fistaszkami i winogronami.<br>RADA: by brzegi tortu były równe, obwiedź je paskiem folii aluminiowej lub pergaminu, zdejmując go dopiero wtedy, gdy krem zastygnie.<br>&lt;gap&gt;<br>ZUPA<br>WŁOSKA Z MAKARONEM<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego