białej czekolady, 3 żółtka, jajko,, 4 łyżki cukru, sok z 1/2 cytryny, 1/2 l bitej śmietany, 4 łyżki likieru pomarańczowego<br>Dekoracja<br>ruloniki czekoladowe, ok. 75 g białej czekolady<br>Jajka ubić n parze z cukrem i skórką cytrynową. Połączyć z obydwiema mąkami i rozpuszczonym letnim masłem. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec 25 minut w rozgrzanym do 180oC piekarniku. Wyjąć z formy, ostudzić. Przekroić na 3 blaty.<br>Twarożek osączyć na sicie. Jajko i żółtka ubić z cukrem na prze. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody. Połączyć z roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą, twarożkiem, sokiem z cytryny