Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
imbiru (startego)
2 papryczki chili, pokrojone w plasterki
3 łyżeczki kolendry
1,5 łyżeczki przyprawy garam masala
1 łyżeczka cynamonu
400 g pokrojonych pomidorów
125 ml bulionu drobiowego
2 łyżki mleka kokosowego lub wiórków kokosowych
sól i czarny pieprz
1 łyżka świeżej kolendry do dekoracji
1 Sól, kurkumę i mąkę wymieszać na talerzu. Olej rozgrzać na dużej patelni. Kurczak obtoczyć w panierce, a następnie obsmażyć go ze wszystkich stron na złocisty kolor. Potem wyjąć na talerz i odstawić.
2 Cebulę smażyć przez 5 minut na tym samym tłuszczu. Dodać czosnek, imbir, chili, kumin, garam masalę, cynamon orz 2 łyżki wody. Gotować
imbiru (startego)<br>2 papryczki chili, pokrojone w plasterki<br>3 łyżeczki kolendry<br>1,5 łyżeczki przyprawy garam masala<br>1 łyżeczka cynamonu<br>400 g pokrojonych pomidorów<br>125 ml bulionu drobiowego<br>2 łyżki mleka kokosowego lub wiórków kokosowych<br>sól i czarny pieprz<br>1 łyżka świeżej kolendry do dekoracji<br>1 Sól, kurkumę i mąkę wymieszać na talerzu. Olej rozgrzać na dużej patelni. Kurczak obtoczyć w panierce, a następnie obsmażyć go ze wszystkich stron na złocisty kolor. Potem wyjąć na talerz i odstawić.<br>2 Cebulę smażyć przez 5 minut na tym samym tłuszczu. Dodać czosnek, imbir, chili, kumin, garam masalę, cynamon orz 2 łyżki wody. Gotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego