2 szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu z białego wina, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka bazylii, 2łyżk musztardy, pieprz czarny mielony, sól.<br>Oliwę, ocet, pieprz, sok z cytryny, sól i bazylię połączyć w naczyniu i wymieszać. Warzywa i ser pokroić w kostkę, tuńczyka podzielić na cząstki, całość wymieszać w naczyniu, polać wcześniej przygotowanym sosem.<br><br>omlet wiosenny<br>Opakowanie sera <name type="prod">Feta</> z <name type="org">Mlekovity</>, 2 - 3 łyżki stołowe drobno posiekanej zielonej pietruszki, 2 łyżki szczypiorku, 1 łyżka stołowa młodej rzeżuchy, 1 łyżka stołowa posiekanej świeżej bazylii, 1 łodyga selera naciowego pokrojona w cieniutkie plasterki, 10 utartych na włókna rzodkiewek, 4 jajka