TAKŻE UŻYĆ<br><name type="prod">bucatini</><br>Pokrojone pieczarki odparować na suchej patelni, dodać oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. chwilę smażyć razem.<br>Osobno podsmażyć boczek, połączyć z grzybami, wlać wino i gotować bez przykrycia, aż polowa płynu odparuje.<br>Wymieszać z przecierem pomidorowym i bazylią, doprawić solą i pieprzem.<br>Makaron ugotowany al dente odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Wyłożyć na podgrzany półmisek i posypać szczypiorkiem.<br><gap><br><name type="prod">Fusilli</> mozzfiato<br><name type="prod">Fusilli</>. Zapierające dech<br>40 dag <name type="prod">fusilli</>,<br>7 dag sera <name type="prod">gorgonzola</>,<br>2 łyżki śmietanki 22-30 proc.,<br>łyżka masła, łyżka posiekanej natki, biały pieprz, sól<br>Do płaskiego rondla lub dużej patelni włożyć masło i ser.<br>Podgrzewać je na małym ogniu