Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały czas mieszając.
Wlać wino, zagotować, a kiedy wyparuje, wyrzucić czosnek, dodać obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, posolić do smaku i dusić pod przykryciem 15 min.
Pod koniec dodać rozdrobnionego widelcem tuńczyka, zioła i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Ugotowany al. dente makaron przełożyć do ogrzanej wazy, polać sosem i jeszcze raz wymieszać. Zite z tuńczykiem je się w głębokich talerzach.

Conchiglioni al salmone
Conchiglioni nadziewane łososiem
25 dag conchiglioni. Farsz: 30 dag świeżego łososi, 3 pomidory świeże lub z puszki, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2/3 szklanki
chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały czas mieszając.<br>Wlać wino, zagotować, a kiedy wyparuje, wyrzucić czosnek, dodać obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, posolić do smaku i dusić pod przykryciem 15 min.<br>Pod koniec dodać rozdrobnionego widelcem tuńczyka, zioła i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Ugotowany al. dente makaron przełożyć do ogrzanej wazy, polać sosem i jeszcze raz wymieszać. &lt;name type="prod"&gt;Zite&lt;/&gt; z tuńczykiem je się w głębokich talerzach.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Conchiglioni&lt;/&gt; al salmone<br>&lt;name type="prod"&gt;Conchiglioni&lt;/&gt; nadziewane łososiem<br>25 dag &lt;name type="prod"&gt;conchiglioni&lt;/&gt;. Farsz: 30 dag świeżego łososi, 3 pomidory świeże lub z puszki, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2/3 szklanki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego