Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
następnie odstaw n blisko 2 godziny w chłodne miejsce.
Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyść, pokrój w krążki i opłucz. Następnie pieczarki krótko podsmaż na maśle i ostudź.
Do mielonego mięs dodaj podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, jajo, sól, pieprz oraz roztarty rozmaryn, całość połącz, starannie wyrabiając.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.
N boczek wyłóż farsz z mielonego mięsa i całość zroluj. Następnie ciasno owiń bawełnianą nicią, natrzyj dokładnie ze wszystkich stron estragonem i oregano.
Tak przygotowany boczek włóż do brytfanny wysmarowanej olejem i wstaw do rozgrzanego piekarnik. Roladę piecz ok. 1,5 godziny, co jakiś czas
następnie odstaw n blisko 2 godziny w chłodne miejsce.<br>Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyść, pokrój w krążki i opłucz. Następnie pieczarki krótko podsmaż na maśle i ostudź.<br>Do mielonego mięs dodaj podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, jajo, sól, pieprz oraz roztarty rozmaryn, całość połącz, starannie wyrabiając.<br>Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.<br>N boczek wyłóż farsz z mielonego mięsa i całość zroluj. Następnie ciasno owiń bawełnianą nicią, natrzyj dokładnie ze wszystkich stron estragonem i oregano.<br>Tak przygotowany boczek włóż do brytfanny wysmarowanej olejem i wstaw do rozgrzanego piekarnik. Roladę piecz ok. 1,5 godziny, co jakiś czas
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego