Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
dodać pianę z białek, wymieszać, na natłuszczoną blachę położyć placek z ciasta kruchego, wyłożyć na niego masę serową, wyrównać wierzch, piec 40 min w 180-190oC, białka ubić z cukrem, mąką ziemniaczaną, wymieszać z proszkiem do pieczenia, wyłożyć na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika na 20-30 min, żeby bez wyschła, zmniejszyć temp. do 120oC.
Makowiec
Składniki:

Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym mlekiem, dodać 10 dag mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, gdy rozczyn podwoi objętość, dodać utarte z cukrem żółtka i jajko oraz cukier wanilinowy, wyrobić, wlać roztopione masło, ponownie wyrobić, przykryć, odstawić, mak zlać wrzątkiem, gotować 10
dodać pianę z białek, wymieszać, na natłuszczoną blachę położyć placek z ciasta kruchego, wyłożyć na niego masę serową, wyrównać wierzch, piec 40 min w 180-190oC, białka ubić z cukrem, mąką ziemniaczaną, wymieszać z proszkiem do pieczenia, wyłożyć na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika na 20-30 min, żeby bez wyschła, zmniejszyć temp. do 120oC.<br>Makowiec<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym mlekiem, dodać 10 dag mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, gdy rozczyn podwoi objętość, dodać utarte z cukrem żółtka i jajko oraz cukier wanilinowy, wyrobić, wlać roztopione masło, ponownie wyrobić, przykryć, odstawić, mak zlać wrzątkiem, gotować 10
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego