jelitowe, nerwowe, wspomaga metabolizm. Skład: złoty korzeń, czarna porzeczka, liść melisy, róża oraz inne zioła. Stosownie: 1 łyżeczkę mieszanki zagotować w 1/2 litra wrzącej wody, pogotować 2 min, parzyć trzy godziny w termosie. Pić napar 4-5 razy dziennie po 1/2 szklanki, pół godziny przed jedzeniem. Jedno opakowanie wystarcza na 2 tygodnie<br><br><tit>BALSAM GÓRSKI</><br>Do stóp, rąk i ciała. W jego skład wchodzi związki organiczne, aminokwasy: aspraginowy, glutaminowy, foliowy, glicyna i in. jak również mikro- i makroelementy: potas, wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan, C, Li, P, Br oraz witaminy: P, B11, B12, a także woski.<br><br><tit>ZŁOTY PIASEK</><br>Receptura tybetańska