Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
plastry, posolić, po 15 min opłukać i osączyć, a następnie pokroić w grubą kostkę i gotować 15 min na parze. Czosnek obrać, drobno posiekać i smażyć 5 min na oliwie razem z papryką, solą, pieprzem cayenne i kminkiem. Na 1 min przed końcem smażenia wlać ocet, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie bakłażany polać sosem.
Przygotować sos mięsno-pomidorowy: mięso opłukać, osączyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na oliwie (1 łyżkę oliwy zostawić) i dusić 40 min. Czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić, dodać cukier, sól, pieprz. Podsmażyć na 1 łyżce oliwy i dusić 15 min. Następnie dodać do
plastry, posolić, po 15 min opłukać i osączyć, a następnie pokroić w grubą kostkę i gotować 15 min na parze. Czosnek obrać, drobno posiekać i smażyć 5 min na oliwie razem z papryką, solą, pieprzem cayenne i kminkiem. Na 1 min przed końcem smażenia wlać ocet, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie bakłażany polać sosem.<br>Przygotować sos mięsno-pomidorowy: mięso opłukać, osączyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na oliwie (1 łyżkę oliwy zostawić) i dusić 40 min. Czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić, dodać cukier, sól, pieprz. Podsmażyć na 1 łyżce oliwy i dusić 15 min. Następnie dodać do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego