Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Posyp go drobno posiekaną natką pietruszki.
RADA: pasztet będzie smaczniejszy i bardziej soczysty, jeśli wątróbkę będziesz smażyć na mocnym ogniu przez trzy minuty.
DRÓB
KURCZAK Z BAKŁAŻANEM
Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 356 kcal
1 kurczak,
20 g oliwy z oliwek,
2 cebule,
2 bakłażany,
0,5 szklanki białego wytrawnego wina,
2 pomidory,
10 g oleju,
10 g mąki pszennej,
2-3 ząbki czosnku,
zielenina,
sól,
pieprz do smaku
Umytego kurczaka podziel na porcje, osusz papierowym ręcznikiem i podsmaż na oliwie z oliwek, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso na talerz. Obierz i umyj pomidory, pokrój je w kawałki
Posyp go drobno posiekaną natką pietruszki.<br>RADA: pasztet będzie smaczniejszy i bardziej soczysty, jeśli wątróbkę będziesz smażyć na mocnym ogniu przez trzy minuty.<br>DRÓB<br>&lt;name type="prod"&gt;KURCZAK Z BAKŁAŻANEM&lt;/&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 356 kcal<br>1 kurczak,<br>20 g oliwy z oliwek,<br>2 cebule,<br>2 bakłażany,<br>0,5 szklanki białego wytrawnego wina,<br>2 pomidory,<br>10 g oleju,<br>10 g mąki pszennej,<br>2-3 ząbki czosnku,<br>zielenina,<br>sól,<br>pieprz do smaku<br>Umytego kurczaka podziel na porcje, osusz papierowym ręcznikiem i podsmaż na oliwie z oliwek, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso na talerz. Obierz i umyj pomidory, pokrój je w kawałki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego